Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dusno v ženském fotbale. Zlatý míč získala americká ikona, i když v klubu skoro nehrála

Megan Rapinoe (s číslem 15) má na srovnání odměň velkou zásluhu - byla to právě ona, kdo žalobu na FIFA organizovala. Foto: ČTK
Megan Rapinoe (s číslem 15) má na srovnání odměň velkou zásluhu – byla to právě ona, kdo žalobu na FIFA organizovala. Foto: ČTK

Historicky druhý Zlatý míč pro nejlepší fotbalistku planety získala Megan Rapinoeová, která dotáhla americkou reprezentaci k vítězství na mistrovství světa. Za klub ale kvůli zranění nastoupila pouze k pěti zápasům. Její krajanka Ella Masarová si postěžovala, že by ocenění pro nejlepší hráčku roku nemělo být cenou popularity. A výhrady nemá jen ona.

Na začátku prosince se do Paříže sjeli nejlepší fotbalisté a fotbalistky na světě. Rozdávaly se totiž Zlaté míče pro hráče a hráčku roku 2019. V mužské kategorii si na pódium došel pro rekordní šestou trofej favorizovaný Argentinec Lionel Messi. Mezi ženami se z premiérového pozlaceného míče radovala Megan Rapinoeová.

Kapitánka Spojených států amerických dotáhla svůj tým k vítězství na letošním mistrovství světa a úspěchu dokázala využít naplno, když se její projev po turnaji ve Francii dostal do médií po celém světě.

„Máme růžové vlasy, fialové vlasy, tetování, dredy. Jsou mezi námi černošky, bělošky a všechno mezi tím. Jsou tady hráčky na kluky i na holky,“ začala fotbalistka svou řeč.

„Mám prosbu na všechny.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější