Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jeden z auditorů kandidoval za Piráty, tvrdí Babiš. Se zprávou o Agrofertu nemá nic společného, reaguje strana

Celostátní fórum Pirátů. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Celostátní fórum Pirátů. Ilustrační foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Piráti odmítli obvinění Andreje Babiše, který naznačil, že se na evropském auditu ohledně jeho střetu zájmů podílel jeden z pirátských kandidátů do Evropského parlamentu. Na pirátské kandidátce skutečně figuroval auditor Evropské komise Petr Jirman, ten se ale na Babišově auditu nepodílel.

Andrej Babiš naznačil, že měli Piráti vliv na výsledek auditu, v rozhovoru pro deník Právo. „Piráti nemají jiný program než Antibabiš a žalování v Bruselu. Není náhoda, že jeden z auditorů kandidoval na 13. místě za Piráty do europarlamentu,“ prohlásil v rozhovoru premiér.

Stejné obvinění Babiš zopakoval v dopoledním vystoupení před sněmovním výborem pro evropské záležitosti. „Můžeme se všichni bavit, kdo byli ti auditoři, kdo byl na 13. místě kandidátky Pirátů do Evropského parlamentu, ten auditor, a jak to všechno fungovalo,“ prohlásil.

Třináctkou na pirátské kandidátce

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

patak1@... vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Střet zájmů Andreje Babiše

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější