Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Glosa: Přehodnocuju některá rčení. Držím totiž dietu

Držím dietu. Možná vám to bude připadat jako zbytečná informace, ale radši to píšu hned zkraje.

Netrpím stejnou poruchou jako lidé, kteří se vždy a všude musí chlubit tím, že dělají crossfit nebo jsou vegany, tohle je varování. Berte mě s rezervou a jednejte se mnou dnes v rukavičkách.

Už nějakou dobu sním o jídle, představuju si ho, prahnu po něm, pronásleduje mě v bdělém stavu a mučí mě ve spánku. Ne že bych myslela jen na něj, ale určitě ovlivňuje mou náladu a celkové duševní rozpoložení. Sami to znáte. Máte hlad a jste nerudní. „Jste to, co jíte. Když máš hlad, nejsi to ty,“ říkají v televizi a mají pro jednou pravdu.

Už jako malé děti nás rodiče většinou upláceli jídlem. Já prý cestovala pražskou MHD často se suchým rohlíkem, který mě zabavil natolik, že jsem se nesnažila komunikovat s ostatními cestujícími a nedělala ostudu. Co bych teď dala za rohlík!

Ano, to ze mě mluví dieta, toho si nevšímejte.

Za co je plný počet bodů

Sním svůj krásný sen o čerstvém rohlíku s máslem. A nejsem sama. Dobré jídlo, a tím pádem i kuchařský um jsou pozitivní kvality, které nestárnou. Být dobrou kuchařkou bývala jedna z největších předností ženy. Ty, které muži dokázaly dobře uvařit, mohly očekávat brzkou žádost o ruku a možnost pilovat svoje schopnosti po zbytek života.

Doteď muž ocení, když žena umí vařit. Ale nejen ona. Mohu potvrdit, že i na ženu působí jako mocné afrodiziakum, když ji partner překvapí večeří uvařenou doma nebo když ráno připraví snídani. A pokud to zvládne oboje a orámuje tak společnou noc,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Glosa

Rodina, vztahy a zdraví

V tomto okamžiku nejčtenější