Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Slávističtí fanoušci se navzdory zákazu chystají na zápas do Francie. Na stadion je nepustíme, varuje policie

Stadion v Bordeaux, kde se hrálo mj. EURO 2016, mají fandové Slavie zapovězený. Přesto se na něj někteří z nich chtějí dostat. Foto: stadiumdb.com
Stadion v Bordeaux, kde se hrálo mj. EURO 2016, mají fandové Slavie zapovězený. Přesto se na něj někteří z nich chtějí dostat. Foto: stadiumdb.com

Fotbalové Slavii hrozí další malér. Její příznivci sice kvůli výtržnostem během říjnového zápasu v Kodani nesmí příští čtvrtek na utkání Evropské ligy v Bordeaux, přesto někteří z nich cestu do Francie plánují. Tamní policie proto už nyní pražský klub varuje, že žádného jejího fanouška na stadion nevpustí.

Slavia si zákaz a pokutu 20 000 eur (zhruba 520 000 korun) vysloužila od disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA) za to, že se někteří z příznivců červenobílých barev v Dánsku prali s pořadateli, s policií i mezi sebou. A někteří dokonce hajlovali. Osm z nich v Kodani zadrželi.

Odbor přátel Slavie v reakci na rozhodnutí UEFA ve spolupráci s cestovními kancelářemi odvolal autobusové zájezdy do Bordeaux.„Okamžitě jsme všechny plánované cesty autobusem zrušili,“ potvrdil Deníku N Lubomír Mikolajský, šéf cestovní kanceláře Champions Sport Tour, která třemi autokary vezla slávistické příznivce už na říjnové utkání do Kodaně.

Jenže někteří fandové to nevzdali a do Bordeaux se chystají po vlastní ose. Například příznivec jménem Marek Vodrážka

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější