Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Eva Holubová o Václavu Havlovi, o životě v nesvobodě a politické angažovanosti

Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach
Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach

Třicet let od sametové revoluce bude herečka Eva Holubová oslavovat v pražských ulicích, pád komunismu považuje za vítězství nad strachem. Sama se narodila do uvolněné atmosféry 60. let a v období totality pozorovala, jak režim bral lidem sny i naději.

„Normalizace brala lidem duši, brala jim touhu jít za svým snem, odvahu chtít něco dokázat. Místo toho v nás vzbuzovala malověrnost, že to stejně nemá cenu. To je asi největší nebezpečí lidské pospolitosti. A nejsilnější zbraň té temné síly,“ říká herečka v rozhovoru pro podcast Studio N.

Evě Holubové vadí, když dnes politici nálepkují své oponenty. „Když Miloš Zeman začal používat pražskou kavárnu, rozdělil tím národ. Žádná pražská kavárna jako organizace neexistuje, nemá stanovy, neschází se, nemá program. Je to ironická nálepka. Okamžitě evokuje kavárenského povaleče, který má plno peněz a baví se vlastně tím, že jen tak z nudy do něčeho rejpe.“

Podcasty Deníku N najdete každý všední den na našem webu a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google PodcastsPodbean. Rozjezd Studia N podpořil grantem Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Studio N

Komentáře, Nezařazené, Podcast Studio N

V tomto okamžiku nejčtenější