Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Člověk v tísni má v Rusku utrum. V zemi se utahují šrouby

Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach
Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach

„Tradice boje za lidská práva v Česku visí jen na vlásku,“ říká reportérka Petra Procházková. Že naše země přestává platit za baštu lidských práv, můžeme pozorovat na reakcích (nebo spíše mlčení) významných představitelů státu k posledním událostem v Rusku. Tamní ministerstvo spravedlnosti na svém webu oznámilo, že zařadilo Člověka v tísni na seznam organizací, které jsou na ruském území nežádoucí. Proč už nemůže česká humanitární organizace v zemi pracovat, probíráme ve středečním podcastu.

A ještě jedna otázka. Víte, kde končí Sluneční soustava? Podle toho, co jsme se učili ve škole, bychom za její okraj mohli pokládat třeba oběžnou dráhu nejvzdálenější známé planety, tedy buď Pluta, nebo Neptunu, podle toho, co se vám víc líbí. Jenže tak to není. Poslechněte si také vysvětlovnu s Petrem Koubským, který sleduje i čerstvé zprávy z vesmíru.

Podcasty Deníku N najdete každý všední den na našem webu a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google PodcastsPodbean. Rozjezd Studia N podpořil grantem Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Studio N

Komentáře, Nezařazené, Podcast Studio N

V tomto okamžiku nejčtenější