Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kruhový objezd za vás kolaps dopravy nevyřeší, paní a páni radní

A už to zase stojí... Auta u Národního muzea na pražské magistrále. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
A už to zase stojí… Auta u Národního muzea na pražské magistrále. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Komentář Petry Jaroměřské: Když chtějí radní zklidnit dopravu, nechají postavit kruháč. A možná se modlí, že někoho napadne zakázat auta. Praha už má 257 kruhových objezdů a v Pardubicích zase mají třístránkový manuál na průjezd jednou z nejpřehlednějších křižovatek. Kupodivu ani jedno neplní to, co si od toho radnice slibují.

V Pardubicích prý chybí Centrum pro rodinu a rozvádějící se rodiče musí jezdit do sousední Chrudimi nebo Přelouče. A že by se měl na tamní radnici tento problém vyhodnotit jako zásadní, napsala nedávno na sociální sítě tamní pirátská zastupitelka.

Nic nemůže v současné době lépe ilustrovat zoufalost komunální politiky, ve které se utápí většina měst v Česku. Totiž že se řeší méně podstatné věci a opravdové průšvihy jako by neexistovaly. Třeba katastrofální dopravní infrastruktura v řadě našich měst.

Pražané se na podzim rozčilovali nad uzavřením ulic Valdštejnské, Karmelitské a Křížovnické v kombinaci s uzavřením Smetanova nábřeží a Újezdu s tím, že jde o naprostou paralýzu průjezdu centrem. Brno zase řešilo průšvih okolo bytů pro pět tisíc lidí, které vybudoval developer, nicméně s občanskou vybaveností či komunikacemi se neobtěžoval.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější