Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pastrňák v říjnu válcoval celou NHL. Po Jágrovi je to náš nejlepší hokejista, říká Hadamczik

David Pastrňák v říjnu odehrál zápas, během kterého zaznamenal čtyři branky, o den později si připsal pět asistencí. Foto: ČTK
David Pastrňák v říjnu odehrál zápas, během kterého zaznamenal čtyři branky, o den později si připsal pět asistencí. Foto: ČTK

David Pastrňák od začátku sezony ukazuje, co v něm má celý český hokej. Třináct branek a čtrnáct asistencí během úvodních třinácti zápasů jsou toho důkazem. „Nejvíce mi na něm imponuje, že se hokejem hodně baví. Troufám si říct, že je to po Jaromíru Jágrovi vůbec nejlepší český hokejista,“ chválí Pastrňáka pro Deník N trenér Alois Hadamczik.

Přihrávka od modré čáry, ukázkové uvolnění, vlastní hokejka mezi nohami, efektivní a zároveň efektní zakončení, červené světlo a úsměv od ucha k uchu. Celá NHL je u vytržení z výkonů mladého českého hokejisty. Tohle není flashback na začátek kariéry Jaromíra Jágra, nýbrž akce Davida Pastrňáka z jeho zářijové bodové exploze a konkrétně zápasu, během kterého se dostal do čela produktivity celé NHL.

„Je to skvělé, buďme za Davida rádi. Je to hráč, který je schopný v České republice přilákat davy. I lidi, kteří sport tolik nesledují, si ráno zapnou počítač a podívají se, kolik dal David v noci zase gólů a kolik nasbíral bodů,“ vyprávěl Jágr po nominační tiskové konferenci národního týmu.

A v posledních deseti říjnových zápasech svítila u gólů nebo asistencí vždy alespoň jednou česká vlaječka. V Bostonu stále více populární Pasta, jak se hokejistovi nejen v zámoří přezdívá, se díky této bodové šňůře dostal na třináct gólů a čtrnáct asistencí. Naposled jeho řádění odnesla Ottawa, proti které Pastrňák zařídil tři góly.

„Vždy, když ho vidím na ledě, v něm vidím

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hokej

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější