Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Stačí říct: Jakube, brzdi.“ Ptali jsme se pirátů na Michálkův údajný bossing

Jakub Michálek. Foto: ČTK
Jakub Michálek. Foto: ČTK

Přestože se pirátští poslanci mezi sebou dohodli, že nebudou médiím prozrazovat, zda budou hlasovat pro vyloučení svého šéfa klubu Jakuba Michálka z vedení strany, někteří Deníku N popsali svůj pohled na celý spor. Ten začal poté, co jej vedoucí personálního odboru Jana Koláříková nařkla z bossingu a z toho, že je arogantní. Jeden z poslanců situaci považuje za selhání celé strany, podle jiných za ni může Koláříková.

O odvolání Michálka z vedení strany hlasují jeho spolustraníci první čtyři dny v listopadu. Podnětem byl příspěvek Koláříkové (manželky pirátského poslance Lukáše Koláříka), která na pirátském internetovém fóru o Michálkovi napsala, že je arogantní a užívá si bossing svých podřízených. S Koláříkovou měl předseda pirátského poslaneckého klubu konflikty již v minulosti.

Řada poslanců Michálkovo jednání obhajuje tím, že je prostě „svůj“. „My víme, jaký je. Všichni známe jeho tah na bránu a jakým způsobem jedná. Samozřejmě i já to vím a beru ho tak, ale pro mě je nejdůležitější, že má výkon,“ řekl Deníku N pirátský poslanec Lukáš Bartoň. Michálek má podle něj svůj systém, svůj management a jasně stanovené úkoly, které si plní, a to samé vyžaduje i po ostatních.

Jenže podle Bartoně není příliš empatický, což může v mezilidských vztazích vést k rozkolům. Nicméně Michálkovi nejbližší kolegové se s tím už naučili pracovat. Podle něj je potřeba Michálkovi určit jasné hranice. „Na klubu se mu občas řekne

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější