Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dali jsme si pár vín, popisuje motokrosař Podmol seznámení se Zemanem. Teď má dostat vyznamenání

Libor Podmol se zná s prezidentem Milošem Zemanem od roku 2011, o rok později ho podpořil v prezidentské kampani. Foto: Facebook.com/LiborPodmol.FMX/
Libor Podmol se zná s prezidentem Milošem Zemanem od roku 2011, o rok později ho podpořil v prezidentské kampani. Foto: Facebook.com/LiborPodmol.FMX/

Freestyle motokrosař Libor Podmol dosáhl ve svém sportu na všechno. Stal se mistrem světa a vyhrál i X Games, obdobu olympiády v extrémních sportech. Pětatřicetiletý závodník se momentálně dává dohromady po těžkém pádu, po kterém si zlomil obě nohy, a v rámci rekonvalescence ho v pondělí čeká cesta na Hrad. Tam má dostat od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání.

Libor Podmol by měl být jedním ze 43 lidí, které v pondělí vyznamená prezident Miloš Zeman. Jména oceněných přinesly Lidové noviny. „S panem prezidentem se znám od roku 2011. Potkali jsme se v České televizi, sedli si do restaurace, dali si nějaká vína a lidsky jsme si sedli,“ říká motokrosař pro Deník N.

Kdy jste se dozvěděl o tom, že dostanete od prezidenta Miloše Zemana vyznamenání?

Něco jsem slyšel už před nějakou dobou, ale nic mi nebylo potvrzeno. Je to citlivá informace, takže mi bylo řečeno, že nemám nic potvrzovat ani vyvracet. Nemůžu říct, že ho na sto procent dostanu.

Kdy jste se tedy dozvěděl o pozvánce?

Pozvánka z Hradu mi přišla před dvěma týdny. Napsali mi, co si mám vzít na sebe a v kolik tam mám být. Hrad samozřejmě nechce sdělit jména před tím, než budou oficiálně oznámena. Na druhou stranu, kdybych neměl nic dostat, asi bych nebyl pozvaný.

Potěšilo vás to?

Určitě ano, beru to jako nějakou odměnu za to, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

28. říjen

Česko, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější