Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Terapeuti, kteří radili najít si milence, prošli 25 kontrolami. Jediná pokuta je za špatnou adresu

Ilustrační foto: ČTK / DPA / Maurizio Gambarini
Ilustrační foto: ČTK / DPA / Maurizio Gambarini

Víc než dvě desítky kontrol v zařízení AKTIP – Konzultačním a terapeutickém institutu Praha, které do kliniky zamířily po kritickém dokumentu ČT, nalezly jediné pochybení. Jedna z lékařek poskytovala zdravotní služby, které měla registrované na jiné adrese. Hrozila jí pokuta až milion korun, zaplatila osm tisíc.

Pražský magistrát provedl v Konzultačním a terapeutickém institutu Praha (AKTIP) celkem 25 kontrol. Úředníci do zařízení nastoupili po odvysílání dokumentu České televize Infiltrace: Obchod se zdravím, který se zaměřoval na praktiky tamních terapeutů, jako byla například i rada „vykadit rakovinu“ či najít si milence.

Jednou z kontrolovaných byla i lékařka Petra Dočkalová, která pod záštitou AKTIP poskytuje na pražských Vinohradech psychiatrické služby. Podle magistrátních úředníků ale porušila zákon o zdravotních službách a dopustila se přestupku. Oprávnění k poskytování zdravotních služeb měla totiž Dočkalová psáno na zdravotnické zařízení v Praze 4, nikoli na adresu terapeutického institutu.

„Poskytovatel zdravotních služeb se tím dopustil přestupku. Na základě kontroly byla udělena pokuta ve výši osm tisíc korun,“ napsal pražský magistrát Deníku N s tím, že pokutu už Dočkalová uhradila. Lékařka k samotné kontrole nepodávala ani žádné námitky a proti rozhodnutí se ani neodvolala.

„MUDr. Petra Dočkalová dosvědčila, že (v sídle AKTIP) vykonává zdravotnické povolání v oboru psychiatrie bez uděleného

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější