Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Trpišovského tahák, kladenský nárt a prohra, po které se trenér nebál chválit. Slavia statečně vzdorovala Barceloně

Tomáš Souček vedl Slavii v duelu proti Barceloně jako kapitán. Foto: ČTK
Tomáš Souček vedl Slavii v duelu proti Barceloně jako kapitán. Foto: ČTK

Fotbalová Slavia prohrála se španělskou Barcelonou 1:2. Avšak v pražském Edenu předvedla výkon, za který by se nemusel stydět snad žádný elitní tým.

„Bezprostředně po zápase nás mrzí, že jsme alespoň nevyrovnali. Myslím si ale, že za nějaký čas budeme na tento zápas vzpomínat v dobrém,“ řekl Tomáš Souček, který mezi novináře přišel společně se střelcem jediné branky Slavie Janem Bořilem.

Kapitán sešívaných, který mimochodem společně s Petrem Ševčíkem zcela ovládl střed pole proti Frenkiemu de Jongovi, Arthurovi a Sergiovi Busquetsovi, totiž moc dobře věděl, že si Slavia udělala v Evropě další skvělou reklamu.

„Neříkám to moc často, ale když vynechám prvních dvacet minut, kluci hráli fantastický zápas. Všichni víme, proti komu jsme hráli, takže jsem strašně rád za náš projev. I přes prohru musím kluky pochválit,“ začal trenér sešívaných Jindřich Trpišovský pozápasovou tiskovou konferenci. „Když vidíte na konci, že Piqué skáče do našich střel… Když prohrát, tak po takovém výkonu,“ dodal kouč.

Přesto to se Slavií nevypadalo od začátku dobře. Před zápasem sice kotel domácích zpíval, aby tým okolo kapitána Součka nasázel věhlasnému soupeři pět branek, ale Lionel Messi hned ve třetí minutě využil zaváhání obrany, načež se poprvé měnilo skóre.

„Dejte jim bůra!“ tedy už po 180 vteřinách hry z tribun neznělo. To ale neznamená, že fanoušci Slavii k výbornému výkonu nepomohli. Naprosto ukázněná tribuna Sever fanaticky podporovala svůj tým takovým způsobem, že jen dokreslila výjimečnost

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější