Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Pravicový extremismus sílí. Musejí se židé v Německu znovu bát?

Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach
Studio N je zpravodajský podcast Deníku N. Aktuální témata, původní zprávy, komentáře. Moderuje Filip Titlbach

Útok neonacisty Stephana Ballieta na synagogu v německém Halle a vražda dvou náhodných lidí zasáhly Německo s ohledem na jeho vlastní dějiny na nejcitlivějším místě. Střelba v Halle vzbuzuje mnoho otázek, se kterými se země v těchto dnech musí vyrovnávat. Jak vážné je nebezpečí pravicového extremismu? Musejí se židé v Německu opět obávat o svůj život? O tom v dnešním Studiu N mluvíme se zahraničním zpravodajem Deníku N v Berlíně Pavlem Polákem.

Středeční podcast otevírá ještě jedno téma. Byla to náhoda, ale ten týden si o tom na sociálních sítích povídaly tisíce lidí. Řeč je o jedné obyčejné školní nástěnce, kterou jedna paní učitelka v Táboře vyrobila pro svoje děti ve třetí třídě. Denisa Machoňová Tichá jim na ní jednoduchým způsobem vysvětlovala, že si ze svých chyb nemají nic dělat, ba naopak, že chyby potřebují. Poté, co tuto nástěnku někdo vyfotil a pověsil ji na Facebook, se ale strhla mela. O tom, co se dělo, jak se to všechno stalo a proč to s námi tak zamávalo, vypráví Jana Ciglerová.

Podcasty Deníku N najdete každý všední den na našem webu a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a Podbean. Rozjezd Studia N podpořil grantem Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Studio N

Komentáře, Nezařazené, Podcast Studio N

V tomto okamžiku nejčtenější