Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Moderátor veřejnoprávního rozhlasu Xaver Veselý otevřeně podpořil Klause juniora. To není domněnka, to je fakt

"Na závěr mám pro vás jednu dobrou zprávu, pane Klausi. Až budou volby, tak máte jistý jeden hlas." Screenshot z vysílání XTV
„Na závěr mám pro vás jednu dobrou zprávu, pane Klausi. Až budou volby, tak máte jistý jeden hlas.“ Screenshot z vysílání XTV

Komentář Jána Simkaniče: Kolem moderátora Xavera Veselého se množí podivné zprávy. Už samotné pozadí televize XTV, která se jmenuje po něm a sídlí na místě, kde on sám má trvalé bydliště, a navíc získává podivné zakázky od Pražského hradu či Prahy 10, je dost zvláštní.

Přidejte k tomu ještě jeho pravidelné oceňování od politických špiček (Babiš, Zeman, Klaus mladší) i méně špičatých (Soukup), ohlášenou kandidaturu do Rady ČT a okamžitou podporu od Klause mladšího v tomto jeho záměru a začíná se to hezky propojovat do smysluplného celku.

Teď se začíná řešit, jestli Xaver Veselý vyjádřil podporu Klausovi mladšímu, což by bylo v rozporu s kodexem Českého rozhlasu zcela jistě. Představte si, že by něco podobného udělal jakýkoliv jiný moderátor veřejnoprávního média…, obvyklí podezřelí z fanclubu Parlamentních listů od Foldyny přes Okamuru po Žantovského by ho rozcupovali.

O co jde? Na konci rozhovoru v XTV řekl Veselý Klausovi mladšímu

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější