Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Praha začne ve velkém odtahovat auta z modrých zón. Řidiči nerespektují pokuty

Odtahová služba v Praze. Ilustrační foto: ČTK
Odtahová služba v Praze. Ilustrační foto: ČTK

V Praze se budou častěji než dosud odtahovat auta, která nemají parkovací oprávnění a stojí na modrých či fialových zónách. Změní se také systém kontrol. Zatímco nyní je až na výjimky v režii vozů Eltodo, parkování budou opět řešit také strážníci.

Řidiči v Praze, kteří parkují na modrých zónách a nemají povolení, si místo pokuty za špatné parkování budou muset své auto spíše vyzvednout na jednom z odtahových parkovišť. Do hlavního města se od úterý 15. října vracejí častější odtahy vozů, které stojí v zónách placeného stání a nemají platné parkovací oprávnění.

„K navýšení dochází vzhledem k tomu, že narůstá počet řidičů, kteří nerespektují zóny placeného stání. Na to pak doplácejí především ti, kteří si za parkování v modrých zónách řádně zaplatili,“ vysvětluje mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Praha i městské části si dlouhodobě stěžují, že na modrých a fialových zónách stojí řidiči, kteří zde nemají platné oprávnění. A z pokut si nic nedělají. Například v srpnu byla podle dat TSK takto zaparkována zhruba

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější