Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Na zbohatnutí v kryptoměnách jsme nalákali tisíce Čechů, chlubí se kadaňský restauratér. Švýcaři firmě obstavili účty

Představitelé projektu Tycoon69 – uprostřed lídr české odnože Pavel Zítko. Zdroj: Facebook
Představitelé projektu Tycoon69 – uprostřed lídr české odnože Pavel Zítko. Zdroj: Facebook

Připomíná to letadlo z devadesátých let s novými technologiemi. Firma Tycoon69 nabízí investice do poukázek na neexistující kryptoměny a členům uzavřené komunity dává odměny za to, že přivedou nové lidi. V Česku společnost vznikla měsíc poté, co jí švýcarští úředníci obstavili účty a do jejího čela dosadili nuceného správce.

Před vchodem do teplického hotelu za sebou stojí tři nablýskaná auta s totožným potiskem loga neexistující kryptoměny (typ virtuálního platidla – pozn. red.) s názvem BCB4U. Vozy mají být symbolem luxusu, který čeká každého, kdo si poukaz na budoucí měnu zakoupí. První říjnovou středu se zde sešli příznivci projektu Tycoon69, který ve Švýcarsku čelí podezření z podvodu a před nímž varují i další evropské státy jako Německo, Rakousko či Litva.

„Čím rychleji budete jednat, tím rychleji se změní váš život. Vrátí se vám svoboda a začnete žít život, o kterém jste vždy snili. Budoucnost je Tycoon69,“ lákají na sociálních sítích stávající členové nové rekruty. Bez ohledu na skutečnost, že švýcarský úřad pro dohled nad finančním trhem Finma do firmy dosadil vlastního správce a pozastavil její působení.

Budoucnost má nyní firmě zajistit její rychlý přesun mimo zorné pole úředníků ze Švýcarska. Podle zjištění Deníku N krátce po zásahu proti firmě přemístil Tycoon69 své sídlo do

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější