Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Později brzdi a přidávej více plyn, slyší v tréninku patnáctiletý talent. S tátou sní o MotoGP

Ondřej Vostatek. Foto: Martin Kabát, Sportegy
Ondřej Vostatek. Foto: Martin Kabát, Sportegy

Na motorku poprvé sedl v šesti letech, nyní v patnácti se Ondřej Vostatek přiblížil svému snu účastnit se nejlepších motocyklových závodů. Na začátku října podepsal smlouvu se špičkovým španělským týmem Jorgeho Martineze.

Vostatek by se tak mohl v nedaleké budoucnosti připojit k trojici dalších Čechů – elitní kategorii Mistrovství světa silničních motocyklů (MotoGP) jezdí Karel Abraham, v kategorii Moto3 najdeme Jakuba Kornfeila a Filipa Salače.

Ve stáji Aspar Teamu, za který v minulosti jezdil i Abraham, bude mít Vostatek dokonalé podmínky, aby prorazil mezi nejlepší.

„Je skvělé, že se Ondra dostal do takového týmu, jako je Aspar. Ten byl už za mého působení fantastickou stájí na největší možné úrovni. Něco jako Barcelona ve fotbale. A tím, že Ondra podepsal smlouvu do jejich juniorského týmu, má dveře otevřené do velkého světa,“ říká bývalý závodník Lukáš Pešek, který pomáhá české naději v rozvoji hlavně během zimních měsíců.

„Je to splněné přání. Aspar má obrovské zkušenosti s kategorií Moto3 i vlastní stáj v MotoGP. Vím, že s jejich daty a zkušenostmi se má výkonnost zase posune dopředu. K dispozici budu mít také hodně kvalitní materiál,“ těší se Vostatek i na novou motorku.

Začínal v teplácích a chráničích na brusle

Rodáka z Prahy přivedl k motosportu jeho otec Jan. „Poprvé jsem seděl na motorce, když mi bylo šest. Vzpomínám si, že jsem na motorku sedl

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější