Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Premiéra čeká výslech v kauze únosu syna. Na výpovědi juniora nezáleží, shodují se žalobci

Farma Čapí hnízdo. Foto: ČTK
Farma Čapí hnízdo. Foto: ČTK

Pro kauzu kolem dotačního podvodu farmy Čapí hnízdo se s událostmi kolem údajného zavlečení Andreje Babiše mladšího na Krym nic nemění. Podle dvou státních zástupců, kteří jsou obeznámeni s případem, nemůže ani případná spolupráce se synem českého premiéra přinést příliš mnoho nových důkazů.

Podle obou státních zástupců není údajný únos Babišova syna na Krym podstatný. „Vyšetřovatelé mají jeho podpisy pod smlouvou kolem dotačního podvodu farmy Čapí hnízdo a další důkazy těch činů. Video na Seznam Zprávách do Čapího hnízda nepřineslo a ani nemůže přinést moc nových informací,“ řekl v rozhovoru s Deníkem N státní zástupce, který je obeznámen s detaily z vyšetřování Čapího hnízda i údajného únosu Andreje Babiše mladšího a nepřeje si být jmenován.

Premiér Babiš je s dalšími lidmi včetně dvou dospělých potomků obviněn v dotační kauze kolem farmy Čapí hnízdo, kde údajně neoprávněně získal evropské dotace ve výši 50 milionů korun.

„Jestli teď bude syn premiéra vypovídat, nebo nebude, je irelevantní. Stejně bude záležet na posudcích, jestli má, nebo nemá schizofrenii. Nic však zatím nenasvědčuje tomu, že by ji neměl. A pak je jeho výpověď nedůvěryhodná,“ konstatuje žalobce.

Babišovu synovi to nepomůže

Další žalobce dodal, že jediné, co může kauze Čapí hnízdo spolupráce s premiérovým synem přinést, je, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Kauza Čapí hnízdo

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější