Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Potlesk pro Gotta i srdnatou Slavii. Neúnavní fanoušci ozdobili návrat Ligy mistrů do Edenu

Slavia v posledních třech sezonách vydělala v evropských pohárech částku přesahující jednu miliardu korun. Foto: ČTK
Slavia v posledních třech sezonách vydělala v evropských pohárech částku přesahující jednu miliardu korun. Foto: ČTK

Pražská Slavia na domácím hřišti podlehla v Lize mistrů německé Borussii 0:2, ale po výkonu, za který se nemusí stydět. Sešívaní soupeře přestříleli a drželi častěji míč. Dortmund ale rozhodl po rychlých protiútocích zásluhou Achrafa Hakimiho. „Na tak rychlého hráče bychom potřebovali elektrickou koloběžku,“ hodnotil po zápase výkon trenér Jindřich Trpišovský.

Po dvanácti letech přivítala Slavia doma soupeře v základní skupině Ligy mistrů. Ikonická znělka soutěže zněla sešívaným a také tisícovce fanoušků Borussie Dortmund na stadionu v Edenu vůbec poprvé. Na podzim 2007 totiž Slavia ještě hrála na Strahově.

Souboj v hledišti vyhráli logicky v přesile domácí, ze tří bodů se však nakonec radovala Borussia. Ale pěkně popořadě. Eden se plnil již dvě hodiny před zápasem a oba fanouškovské tábory se překřikovaly už dlouho před úvodním hvizdem.

https://twitter.com/Jordan_Sulvan/status/1179450024373227521

Na konci rozcvičky celý stadion zatleskal zesnulému Karlu Gottovi, který zanechal stopu i v historii Borussie Dortmund. Pro vestfálský klub nazpíval božský Kája v devadesátých letech hymnu na motivy písně Včelka Mája, která zněla z reproduktorů během zmíněného aplausu.

O vyprodaný stadion se postaral i plný sektor hostí, který během ligových utkání zaplní pouze příznivci Sparty nebo Baníku. „Oficiálně nás tady je jen tisíc, protože

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější