Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Brněnští Piráti, kteří mají jen 20 členů, hledají přes inzerát lidi do městských firem. Je to náš zvyk, tvrdí

Foto: Magdaléna Škapová, Česká pirátská strana – Jihomoravský kraj
Foto: Magdaléna Škapová, Česká pirátská strana – Jihomoravský kraj

Piráti v Brně řeší, koho pošlou do vedení městských firem. Strana, která má v moravské metropoli jen dvacítku členů, adepty do představenstev a dozorčích rad hledala přes inzerát. Do výběrových řízení, která jsou však u Pirátů běžná, se mohl přihlásit kdokoli, uchazeče bude hodnotit šest pirátských zastupitelů. (Na konci zprávy najdete omluvu redakce za chybu, která se objevila v původní verzi článku.)

Brněnští Piráti netradiční nabídku zveřejnili počátkem listopadu na svém fóru. Na celkem 15 postů v dozorčích radách a představenstvech městských firem se mohl přihlásit úplně každý, inzerát žádná omezení nebo specifické požadavky neobsahoval.

„U Pirátů je to běžným zvykem, že jdeme cestou otevřených výběrových řízení,“ řekl Deníku N lídr brněnských Pirátů Tomáš Koláčný. Na fóru České pirátské strany lze skutečně dohledat celou řadu nabídek na různé pozice. Kromě městských firem jde třeba o funkci asistenta poslance, tvůrce politologických analýz pro místopředsedu Sněmovny nebo stratéga pro volby do Evropského parlamentu.

V minulosti již strana přes výběrové řízení vybrala

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Brno

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější