Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Znevážil „Lavi“ pohár? Nemůžeme klubům mluvit do toho, koho postaví, shodli se sponzor se svazem

Jakub Štáfek nastoupil za Vyšehrad v soutěžním zápase po více než dvou letech. Foto: slavojvysehrad.cz
Jakub Štáfek nastoupil za Vyšehrad v soutěžním zápase po více než dvou letech. Foto: slavojvysehrad.cz

Jakub Štáfek, který hraje postavu Juliuse Lavického v seriálu Vyšehrad, nastoupil za klub z pražských Nuslí proti úřadujícímu českému šampionu ze Slavie ve 3. kole MOL cupu. Podle Fotbalové asociace ČR a titulárního sponzora soutěže ale ke znevážení soutěže nedošlo.

Běží 82. minuta duelu mezi Slavií a Vyšehradem, když do pražského derby nastupuje hráč s číslem 10 a jmenovkou Lavický na zádech. Herec Jakub Štáfek, který v seriálu Vyšehrad ztvárnil právě postavu Júlia Lavického, odehrál proti úřadujícímu českému mistrovi s nastavením deset minut a přihlížel tak vysoké porážce 0:8.

Štáfek se během deseti minut i s nastavení dotkl dvakrát míče, ale jeho pobyt účel splnil. „Dvakrát jsem podklouzl a jednou mě Frydrych odstavil. Na závěr jsem si chtěl zpracovat míč na prsa, ale sudí foukl do píšťalky,“ zhodnotil herec svůj výkon proti účastníkovi Ligy mistrů a také naznačil, že záběry z utkání mezi Vyšehradem a Slavií použijí tvůrci v pokračování seriálu.

„Byl to tah pana majitele. Přistoupili jsme k utkání, abychom ho důstojně odehráli. Tah s Lavickým byla PR akce klubu, kterou jsme respektovali,“ vysvětlil trenér Vyšehradu Roman Veselý po zápase novinářům. „Byla to ale těžká situace pro mladé kluky, které tady máme. Takový zápas si chce samozřejmě zahrát každý,“ dodal. Na trenérovy výhrady představitel „Laviho“ nereagoval. „Tohle bych nerad komentoval,“ řekl po zápase sám Štáfek.

Debakl Vyšehradu i Štáfkovu hereckou vložku sledovalo na stadionu Viktorie Žižkov více než dva a půl tisíce diváků. „Nemyslím si, že šlo o znevážení poháru. Se značkou Vyšehrad a postavou Lavického máme nějaké plány. Když si nalijeme čistého vína, myslím, že nebýt téhle události, tak nemusí přijít tolik lidí,“ vysvětloval Štáfek svůj pohled pro deník Sport.

 Hlavním hrdinou seriálu Vyšehrad je fotbalista Julius Lavický, kterému sportovní talent nechybí, ale kvůli špatné životosprávě ho vyhodí z fotbalové Sparty a skončí ve Slavoji Vyšehrad. Tvůrci seriálu se inspirovali fotbalisty typu Maria Balotelliho či Martina Fenina. Vedle hlavní postavy, kterou ztvárnil Jakub Štáfek, si zahráli i mimo jiné fotbalisté Lukáš Vácha nebo Roman Bednář.

„FAČR jako organizátor soutěže

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Fotbal

Česko, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější