Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kdo jsou největší váleční zločinci ve Hře o trůny? Podle Ženevské konvence by Bolton, Daenerys i Jon Snow v reálném světě patřili před tribunál

Propagační obrázek z 8. řady seriálu Hra o trůny. Zdroj: HBO
Propagační obrázek z 8. řady seriálu Hra o trůny. Zdroj: HBO

V neděli večer začne poslední série oblíbeného seriálu Hra o trůny. Lidé z australského Červeného kříže se snažili zmapovat, kdo je největší válečný zločinec. Výsledky? 1. Ramsay Bolton, 2. Daenerys Targaryen, 3. Roose Bolton.

Následující článek obsahuje spoilery z už odvysílaných sérií.

Každý ví, že Hra o trůny je seriál plný násilí. Podle The Washington Post dosud v sedmi sériích zemřelo celkem 2339 postav. A stoupá to – v poslední sérii to bylo přes tisíc úmrtí, ačkoli hlavní hrdinové se drželi relativně zkrátka.

Seriál, jehož osmá série začne v neděli, prozkoumali také lidé z australského Červeného kříže, i když poněkud jinou optikou. Jeho dobrovolníci si v průběhu šesti týdnů (se zásobou popcornu jako pro malou armádu) pozorně prohlédli všechny dosavadní části. Snažili se zmapovat, kdo je největší válečný zločinec v seriálu.

Všímali si porušení mezinárodních humanitárních zákonů ze Ženevské konvence, jako jsou útoky na civilisty, mučení, využívání dětských vojáků či způsobení zbytečného utrpení. Výsledek? V reálném světě by i pozitivní postavy seriálu čelily válečnému tribunálu.

Ramsay Bolton

Největším válečným zločincem je, respektive byl,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější