Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Poslankyně z ANO nabízela školní exkurze do Parlamentu, Senát jí to zatrhl

Monika Červíčková (ANO) skládá poslanecký slib. Foto: ČTK
Monika Červíčková (ANO) skládá poslanecký slib. Foto: ČTK

Poslankyně Monika Červíčková (ANO) se rozhodla nespoléhat jen na politickou kariéru, proto při práci v dolní komoře ještě podniká. Cestovní agentura, kterou vlastní a provozuje, nabízí školní výlety a exkurze, a to mimo jiné i do obou komor Parlamentu. Červíčková tvrdí, že prohlídky Sněmovny jsou zdarma a nenechává si za ně platit, školy však hradí balíček, jehož součástí je právě exkurze do Parlamentu.

Na snídani pro média nazvané Rozum a cit v lodičkách si Červíčková posteskla, jak je pro ni náročné skloubit práci a podnikání. A protože její mandát za dva roky skončí, nechce se spolehnout jen na své politické působení.

„Kromě práce poslankyně ještě podnikám. Jsem si vědomá toho, že můžu skončit a s největší pravděpodobností skončím s volebním mandátem a budu se vracet do svého normálního života a ty složenky mi někdo bude muset platit i dál,“ konstatovala Červíčková na snídani. Dodala, že zhruba před deseti lety začala podnikat v oblasti cestovního ruchu a o svoji firmu nechce přijít.

Podle obchodního rejstříku Červíčková vlastní a provozuje dvě firmy. Obě se jmenují Agentura HM, nabízejí školní výlety a exkurze a ani jedna z nich nezveřejňuje

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější