Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Studio N: Mám dvě mámy

Zach Wahls je americký senátor ze státu Iowa. Stal se jím přesně osm let poté, co v tamním parlamentu jako devatenáctiletý student vystoupil s projevem, který mu navždy změnil život. Řekl v něm, že je synem dvou lesbických matek, a překvapeným poslancům vysvětlil, že jeho rodina má úplně stejné starosti jako každá jiná.

Rozhovor se Zachem pořídila Jana Ciglerová. Ve Studiu N uslyšíte, proč přijel do Česka a s jakými překážkami se musí dodnes ve svém životě potýkat.

Foto: Jana Ciglerová, Deník N

A ještě druhé téma. Městské státní zastupitelství v Praze zastavilo stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) a dalších obviněných v kauze Čapí hnízdo. Vedoucí úřadu Martin Erazím se ztotožnil s názory dozorujícího státního zástupce Jaroslava Šarocha. Ten, jak upozornil předminulý týden Deník N, navrhl stíhání zastavit. Téma probíráme s redaktorem Lukášem Prchalem.

Podcasty Deníku N najdete každý všední den na našem webu a v podcastových aplikacích Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a Podbean. Rozjezd Studia N podpořil grantem Nadační fond nezávislé žurnalistiky.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Studio N

Komentáře, Podcast Studio N

V tomto okamžiku nejčtenější