Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Valenta mi dal nabídku, která se neslučovala se zákonem a morálkou, říká Čunek. Obvinění bude řešit policie

Senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Hejtman a senátor Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) obvinil svého kolegu z horní komory Iva Valentu, že mu před čtyřmi lety nabízel úplatek za to, aby mohl ve Vsetíně provozovat jako jediný hazard v Lidovém domě přes svůj holding Synot. Valenta tvrdí, že jde o smyšlený příběh, záležitost prý chce řešit právní cestou. Čunkovým obviněním se nyní začne zabývat zlínská policie.

Vsetín v roce 2015 rušil hazard, ale politici se tehdy rozhodli, že jej na jednom místě povolí – v Lidovém domě v centru města. A že jediný provozovatel hazardu ve městě se bude soutěžit podle nejvyšší nabídky.

Čunek nyní s odstupem čtyř let na stránkách svého úřadu tvrdí, že mu tehdy Valenta nabízel úplatek, i když se tomuto slovu důsledně vyhýbá. Majitel Synotu prý tehdejšího starostu Vsetína kontaktoval s tím, že jej z Prahy dopraví do Kunovic letounem.

„Pan Valenta mi tehdy zavolal s tím, že by se mnou chtěl mluvit. Byl tehdy v Monaku a řekl mi, že mě cestou zpátky nabere v Praze a probereme to za letu. Takovou nabídku jsem od něj samozřejmě nikdy předtím ani nikdy potom nedostal,“ řekl k tomu Deníku N hejtman.

Slovu „úplatek“ se vyhýbá

Miliardář a politik Valenta prý Čunkovi na palubě „při dobrém kubánském rumu“ řekl, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější