Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Týden s prezidentem se mění na Týden se Soukupem. Zeman v něm mluví stále méně

Týden s prezidentem. Foto: reprofoto TV Barrandov
Týden s prezidentem. Foto: reprofoto TV Barrandov

Po letní pauze opět odstartovaly pravidelné televizní diskuse Miloše Zemana s Jaromírem Soukupem. A pořad Týden s prezidentem pokračuje v nastaveném trendu. Zatímco dříve debatu opanoval prezident, karta se průběžně obrací a aktuálně již přes 60 procent slov v pořadu říká moderátor. Vyplývá to z analýzy přepisů všech dílů pořadu, který se vysílá od roku 2017.

Když v březnu 2017 začínal pořad Týden s prezidentem na televizi Barrandov, byla to velmi sledovaná událost. Těsně před startem tohoto každočtvrtečního povídání totiž Zeman ohlásil, že se bude znovu ucházet o post hlavy státu. K tomu navíc slíbil, že nepovede žádnou kampaň a nebude chodit do televizních debat se svými protikandidáty. Tyto nenaplněné sliby již překryl čas a také Zemanův volební triumf.

Pořad ale po volbách neskončil a vysílá se dodnes. Prezident si na Barrandově vytvořil platformu, ze které promlouvá k české veřejnosti týden co týden. Navíc v pořadu nemusí čelit oponujícímu moderátorovi.

Jedna věc se ale změnila. Zatímco při svých moderátorských začátcích říkal Soukup zhruba 40 procent slov, která v Týdnu s prezidentem padla, během dvou let

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Analýza

Jaromír Soukup

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější