Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Bartík se částečně omluvil za tvrzení o Zemanově rakovině. Hrad u soudu odmítl smír

Vlevo advokát Pavel Uhl, vpravo brněnský exradní Svatopluk Bartík. Foto: Jana Ustohalová, Deník N
Vlevo advokát Pavel Uhl, vpravo brněnský exradní Svatopluk Bartík. Foto: Jana Ustohalová, Deník N

Miloš Zeman stál před soudem v roli obžalovaného už několikrát. Teď je ale poprvé v roli žalobce. U Městského soudu v Brně dnes začal občanskoprávní spor, v němž prezident žaluje bývalého radního Brna-střed Svatopluka Bartíka o pět milionů korun, požaduje taky omluvu.

Bartík o Zemanovi 7. listopadu 2017 napsal, že je těžce nemocný, má rakovinu a zbývá mu tři až sedm měsíců života, protože se odmítl léčit. Bartíkův status se na Facebooku objevil den poté, co Zeman oznámil svoji opětovnou kandidaturu na prezidenta. A také v době, kdy se v médiích množily spekulace o jeho zdravotním stavu.

Podle Zemanova advokáta Marka Nespaly tak Bartík nepoškodil jen tehdejšího kandidáta na prezidenta, ale všechny voliče. Mohl se prý dopustit pomluvy a poškozování cizích práv.

„Základní sdělení ‚věštby‘ bylo, že Ing. Zemanovi zbývá tři až sedm měsíců života. A zvídavému divákovi neušlo, že se nevyplnila. Takže by měl být obžalovaný oceněn náležitým způsobem za tuto nehoráznost. Jsme přesvědčení, že šlo o zlý úmysl, o 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Brno

Miloš Zeman

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější