Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiš mladší byl na Krymu kvůli své nemoci, říká lékařka. Podle premiéra syn trpí schizofrenií

Premiér Andrej Babiš. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Premiér Andrej Babiš. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Premiér Andrej Babiš (ANO) Deníku N řekl, že jeho syn trpí schizofrenií. Reagoval tak na tvrzení Andreje, který v reportáži Seznam Zprávy prohlásil, že byl donucen pobývat na Krymu. Předseda vlády údajnou synovu diagnózu oznámil předsedům parlamentních stran, se kterými dnes jednal v situaci, v níž se snaží zachránit vládu.

Deník N položil premiérovi sérii otázek ohledně údajného pobytu jeho staršího syna na Krymu, ten však odpověděl pouze na jednu. „Můj syn trpí schizofrenií,“ řekl redakci Babiš. Na otázky, proč je nyní jeho syn ve Švýcarsku, jak získal tamní občanství a jak dlouho jej už má, však reagovat nechtěl.

Předseda vlády o údajně nemoci svého syna dnes informoval některé šéfy stran, s nimiž na Úřadu vlády jednal. Předseda komunistů Vojtěch Filip Deníku N potvrdil, že mu Babiš o synově nemoci řekl.

„Ano, sdělil mi to. Hlasování o důvěře bude ovlivňovat jen rozhodnutí našeho kolektivního orgánu KSČM,“ odpověděl na dotaz, zda taková informace bude mít vliv na podporu Babišovu kabinetu. Kromě Filipa se Babiš na Úřadu vlády sešel ještě s předsedou SPD Tomiem Okamurou a svým koaličním partnerem Janem Hamáčkem (ČSSD). To, že o údajné diagnóze Babiš řekl také Hamáčkovi, potvrdil i nejmenovaný zdroj z ČSSD.

Redakci potvrdil diagnózu, s níž nyní premiér operuje, také 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Kauza Čapí hnízdo

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější