Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tváře Ameriky: „Vdala jsem se a na svatební cestu jedeme do Česka“

Holly Gillespie přijela do Česka jako studentka. Do té doby nikdy nebyla v zahraničí a kvůli pobytu si musela poprvé v životě vyřídit pas. Foto: Jana Ciglerová, Deník N
Holly Gillespie přijela do Česka jako studentka. Do té doby nikdy nebyla v zahraničí a kvůli pobytu si musela poprvé v životě vyřídit pas. Foto: Jana Ciglerová, Deník N

Prázdninový seriál Deníku N přináší denně jeden krátký rozhovor s obyčejným člověkem z USA. Každý je jiný, každý má jiný pohled, ale všichni tvoří Tváře současné Ameriky. Na závěr se všech ptáme stejně: budete příští rok volit Donalda Trumpa?

Holly Gillespie (24)
Antropoložka
Země původu: USA
Bydlí: Jižní Karolína, Liberty

„Vyrůstala jsem v malém městě v Jižní Karolíně. A když říkám malém, myslím opravdu malém. Je tam jen jedna hlavní silnice, bydleli jsme hned vedle střední školy, pracovala jsem jako studentka v místní pizzerii a každý každého znal. Na univerzitu ve městě Clemson to bylo od nás čtvrt hodiny autem, a tak bylo jasné, že pokud půjdu na vysokou školu, budu studovat tam.

Odmalička mě fascinovala archeologie a jiné kultury. Vážně. Moje máma mě učila číst na časopise National Geographic. Vystudovala jsem nakonec obory antropologie a udržitelnost. Během studia jsem narazila na letní zájezd do Česka, byl to kulturně antropologický kurz. Bylo to vůbec poprvé, co jsem někam cestovala. Natož do zahraničí. Natož na jiný kontinent. A ještě k tomu do postkomunistické země, která pro nás byla v minulosti nepřítelem. Byl to pro mě šok.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Tváře Ameriky

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější