Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tváře Ameriky: „Na svých hodinách vidím, jak kolo mění lidem život“

Ana Pulgar je z Venezuely a v USA žije 12 let. Živí se jako instruktorka spinningu. Foto: Jana Ciglerová, Deník N
Ana Pulgar je z Venezuely a v USA žije 12 let. Živí se jako instruktorka spinningu. Foto: Jana Ciglerová, Deník N

Prázdninový seriál Deníku N přináší denně jeden krátký rozhovor s obyčejným člověkem z USA. Každý je jiný, každý má jiný pohled, ale všichni tvoří Tváře současné Ameriky. Jednu otázku dostali všichni stejnou: zda budou v prezidentských volbách příští rok volit Donalda Trumpa.

Ana Pulgar (43)
Sportovní instruktorka
Místo původu: Maracaibo, Venezuela
V USA: 12 let

„Mám tři dcery, a když té nejmladší byly dva roky, řekli jsme si s mým mužem, že už je nemůžeme vychovávat ve Venezuele a že by bylo vůči nim nezodpovědné v zemi v tak katastrofálním stavu zůstávat. Od té doby se tam situace ještě zhoršila, což mi trhá srdce, ale zase zpětně vím, že to bylo jediné správné rozhodnutí pro jejich budoucnost.

Můj muž je lékař, medicínu vyučoval na Univerzitě Del Zulia ve Venezuele a dostal práci na Univerzitě Miami, což bylo rozhodující pro to, kde se usadíme. Bydlíme v Miramaru, kde je široká komunita Latinos.

Chvíli jsem se hledala v tom, čím se budu v Americe živit, ale nakonec jsem si našla práci instruktorky spinningu. Už desátým rokem učím lidi jezdit na stacionárním kole. To nám změnilo život. Vneslo to do něj fyzické cvičení tak moc, že se toho

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Tváře Ameriky

USA

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější