Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

To se zbláznili, aby Babiš odstupoval kvůli takové dojmologii. Ale vládu by mohl vést třeba Brabec, říká poslanec ANO

Poslanec hnutí ANO Rostislav Vyzula. Foto: ČTK
Poslanec hnutí ANO Rostislav Vyzula. Foto: ČTK

Poslanec a lékař Rostislav Vyzula (ANO) odmítá, aby premiér Andrej Babiš odstupoval kvůli novému tvrzení svého syna, který tvrdí, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli držen na Krymu. Pokud by však předseda vlády padl, hnutí ANO má podle Vyzuly několik osobností, které by ho mohly nahradit. Třeba místopředsedu vlády Richarda Brabce.

Předseda vašeho klubu Jaroslav Faltýnek řekl, že poslanci hnutí ANO jsou jednotní a stojí za předsedou vlády Andrejem Babišem. Skutečně se neobjevil někdo, kdo by Babišovu verzi ohledně údajného únosu jeho syna zpochybňoval?

Opravdu ne. Všichni se vyjadřovali jednotně, i když každý trochu jinými slovy. Vyznělo to skutečně tak, že je to nefér. Že je to až na úrovni zpochybnění novinářské etiky a že je to novinářský hyenismus, získávat informace od nemocného člověka, který sám přiznává, že bere léky.

Vy tedy nepochybujete o tom, že je Babišův syn nemocný? Státní zástupce Jaroslav Šaroch přece stížnost proti stíhání zamítl.

Já osobně o jeho nemoci nic nevím. Nikdy jsem ho neviděl a nevyšetřoval jsem ho. Viděl jsem ho jenom na záznamu, kde sám přiznal, že bere léky a že je pod kontrolou lékaře.

Ale on tam neříkal, co konkrétně mu je. 

Ne, to neřekl. Podsouvá to lidem informaci, že média mají pravdu, ale není to řádně ověřeno. To považuji za podraz až vydírání premiéra,

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Kauza Čapí hnízdo

Rozhovory

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější