Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

YouTube smazal kvůli projevům nenávisti archiv dezinformačního Svobodného vysílače

Ilustrační foto: Fotolia
Ilustrační foto: Fotolia

Dezinformační rádio Svobodný vysílač přišlo o svůj rozsáhlý politický archiv na serveru YouTube. Ten smazání odůvodnil tím, že tento kanál šíří nenávist. Médium na sebe upozornilo například propagováním politiků brojících proti EU. Také díky jeho podpoře se do Evropského parlamentu dostal kandidát SPD Hynek Blaško.

„Tento účet byl zrušen z důvodu opakovaného nebo vážného porušení zásad služby YouTube, která zakazuje projevy nenávisti.“

Toto odůvodnění se objevilo na smazaném kanálu archivu Svobodného vysílače. Na něm se nacházely tisíce záznamů z pravidelného vysílání rádia, které podle odborníků šíří dezinformace a nenávistné příspěvky.

„Tak YouTube smazal pramen Svobodný vysílač Archiv. Tisíce sledujících, tisíce videí jsou v tahu. Děkujeme, Velký bratře,“ reagovalo rádio v pátek na Facebooku.

„Měli jsme unikátních 18,5 tis. odběratelů na YouTube, čtyři roky dřiny, archivované pořady, sledovanost v desítkách tisíc jednotlivých pořadů. Všechno zničené,“ postěžovalo si dezinformační médium, které na Facebooku sleduje zhruba 14,5 tisíce uživatelů.

Zakladatel rádia Pavel Hlávka tvrdí, že důvod smazání účtu je velmi obecný. „Nepíšou, proč to je konkrétně. Přišlo to jako blesk z čistého nebe, nedali nám žádné upozornění. Chceme informovat úplně, komplexně o problémech. Abyste o tom komplexně mohl mluvit, nemůžete

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Dezinformace

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější