Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vysvětlení po Babišovi chtějí ČSSD i komunisté. Hyenismus a novinářská žumpa, volají poslanci ANO

Premiér Andrej Babiš. Foto: ČTK
Premiér Andrej Babiš. Foto: ČTK

Opozice ve Sněmovně žádá odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO), vysvětlení údajného únosu syna po něm budou požadovat také sociální demokraté a komunisté. Naopak poslanci hnutí ANO za svým předsedou stojí a zjištění webu Seznam Zprávy buď nechtějí komentovat, nebo jej označují za hyenismus.

Andrej Babiš mladší řekl reportérům Televize Seznam, že po obvinění v kauze Čapí hnízdo jej proti jeho vůli odvezli do Ruska a později na Krym. Nakonec skončil ve Švýcarsku. Jeho otec – předseda vlády Andrej Babiš (ANO) – na to reagoval, že jeho syn je psychicky nemocný. Připomněl, že policie celou věc prověřovala a došla k závěru, že se žádný únos nestal.

Předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek se dnes v Poslanecké sněmovně k celé věci příliš vyjadřovat nechtěl. Za běhu pouze řekl, že nic neviděl, a proto nic nechce komentovat.

O pár hodin později Faltýnek na tiskové konferenci zmínil, že na klubu kauzu Čapí hnízdo probírali a dospěli k závěru, že všichni stojí za lídrem hnutí ANO.  Kauza Čapí hnízdo je podle nich vymyšlená a účelová, včera odvysílaná reportáž je jen další snahou o diskreditaci premiéra a výsledků jeho práce.

„Novinářská žumpa,“ odpověděl na dotazy Deníku N, co si myslí o zjištění Seznamu, poslanec a lékař Miloslav Janulík (ANO). Podobného názoru je i jeho spolustraník Pavel Růžička, který odmítl komentovat „žurnalistický hnůj“.

K ještě tvrdším výrazům se uchýlil poslanec ANO Josef Hájek.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Kauza Čapí hnízdo

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější