Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Kuciak může být patronem novinářů, má v sobě patronu.“ – „Zasloužíš medaili!“ Komunikace obviněných z vraždy novináře a snoubenky

Kauza „Kočnerova Threema“. Foto: Denník N
Kauza „Kočnerova Threema“. Foto: Denník N

Komunikaci obviněných v kauze vraždy novináře Kuciaka a jeho snoubenky Kušnírové přinesl slovenský Denník N. Podnikatel Marian Kočner s Alenou Zsuzsovou se po vraždě samotnému Kuciakovi přes mobilní aplikaci Threema vysmívali. Advokát matky oběti Zlatice Kušnírové říká, že komunikace může být v procesu rozhodujícím důkazem.

Není to lehké čtení. Je plné nenávisti, konspiračních setkání a intrik, je o závislosti na penězích a moci a ukazuje přesvědčení o vlastní beztrestnosti. Pro vyšetřovatele je komunikace mezi Marianem Kočnerem a Alenou Zsuzsovou prostřednictvím aplikace Threema cenný materiál. Umožnila jim nahlédnout do hlav obou obviněných z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové tak jako málokterý výslech.

On vystupuje jako neohrožený a bohatý šéf mafie, která řídí politiky, policisty, prokuraturu i některá konspirační média. Ona jako jeho podřízená. Zaměstnankyně, která loví chlípné muže a zařizuje falešné podpisy a bílé koně a zároveň je jeho oddaná obdivovatelka.

„My dva to dotáhneme daleko,“ plánovali v lednu 2018.

Stát je zastavil až po vraždě novináře a jeho přítelkyně, která se stala loni v únoru 2018, oba jsou obviněni z objednávky vraždy.

Kočner přepis z Threemy zpochybňuje. V úterý ho kvůli němu chtěli vyslechnout, on odmítl vypovídat.

Kočnerův obhájce: Není to důkaz

„Je tam křečovitě sesbíráno 150 stran A4,“ řekl Kočnerův obhájce Marek Para. „Už jen z obsahu těch zpráv je jasné, že se toho skutku vůbec netýkají,“ tvrdil s poukazem na to, že jde o nespolehlivý důkaz.

Těch stran pouze se Zsuzsovou je ale ve skutečnosti více než 600. Pro policii jsou klíčové dny, kdy se vražda připravovala, kdy k ní došlo a také čas těsně po ní. Právě tam zprávy

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Slovensko

Vražda novináře Kuciaka

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější