Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tváře Ameriky: „Jakmile Trump svrhne diktátora Madura, vracíme se do Venezuely“

Georgina Vieira je majitelkou restaurace v Panamě. Do té několikrát ročně z USA zajede. Foto: Jana Ciglerová, Deník N
Georgina Vieira je majitelkou restaurace v Panamě. Do té několikrát ročně z USA zajede. Foto: Jana Ciglerová, Deník N

Prázdninový seriál Deníku N přináší denně jeden krátký rozhovor s obyčejným člověkem z USA. Každý je jiný, každý má jiný pohled, ale všichni tvoří Tváře současné Ameriky. Jednu otázku dostali všichni stejnou: zda budou v prezidentských volbách příští rok volit Donalda Trumpa.

Georgina Vieira (30)
Majitelka restaurace
Země původu: Venezuela
V USA: 5 let

„Vystudovala jsem vědeckou ekonomii na Centrální univerzitě Venezuely v Maracaibu. Do Ameriky jsme přišli před pěti lety, protože už nám šlo ve Venezuele o život a já jsem čekala prvního syna. Jsem ráda, že můžeme v Americe žít, ale jestli tu zůstaneme, to nevím. Naše rodiny jsou zčásti už z Venezuely odstěhované do sousední Panamy, ale část příbuzných tam pořád máme – hlavně strýce a tety. Mladí odešli skoro všichni, nejčastěji do Chile, do Ameriky, Panamy a Kolumbie, ale pro ty starší je to opravdu těžké.

V hlavním městě Panama City máme rodinnou restauraci Talulú a několikrát do roka tam jezdíme pracovat. Dělám v restauraci všechno – od administrativy pro objednávání zboží až po jednotlivou práci na place. Umím dobře vařit a ráda vytvářím jídelníček. Často říkám, že v Americe vždycky

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Tváře Ameriky

USA

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější