Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Média parazitují na nemocném člověku, řekla lékařka Babišova syna a v politice končí

Lékařka Dita Protopopová, kandidátka hnutí ANO. Foto: Hnutí ANO
Lékařka Dita Protopopová, kandidátka hnutí ANO. Foto: Hnutí ANO

Premiér Andrej Babiš Deníku N řekl, že jeho syn Andrej Babiš mladší je duševně nemocný a kvůli lékům musí být pod dohledem matky, s níž žije ve Švýcarsku. Popřel, že by jej někdo unesl na Ukrajinu, jak včera informoval server Seznam Zprávy. Jeho lékařka Dita Protopopová rezignuje na post zastupitelky Prahy 8.

Babiš, který je nyní na návštěvě Palerma, napsal, že odmítá zjištění serveru Seznam Zprávy, který v investigativní reportáži zveřejnil tvrzení Babišova nejstaršího syna. Ten reportérům řekl, že byl unesen do Ruska a později na Krym.

„Můj syn je psychicky nemocný. Bere léky, musí být pod dohledem a žije s matkou ve Švýcarsku. Moje dcera trpí bipolární chorobou. Mého syna nikdo neunesl, z ČR odjel dobrovolně. Tuto věc prošetřovala policie a sama došla k závěru, že se únos nikdy nestal,“ napsal Babiš Deníku N. „Odmítám tuto manipulaci a nehorázný tlak novinářů na orgány činné v trestním řízení. Je mi líto, že se tady pořádá hon na moji rodinu, který jsem jim svým vstupem do politiky způsobil,“ dodal.

Únosu se měl podle Babišova syna, kterého reportéři vypátrali v Švýcarsku, dopustit Petr Protopopov, manžel psychiatričky a političky ANO Dity Protopopové. Ta údajně Babiše mladšího léčila a podepsala také zprávu, podle níž mělo být jeho stíhání v kauze Čapí hnízdo zastaveno ze zdravotních důvodů. Babiš v minulosti tvrdil, že v době, kdy Čapí hnízdo získalo dotaci, patřila farma dvěma dospělým dětem a bratru jeho nynější manželky Moniky.

Minuta po minutě: Kauza Čapí hnízdo

Protopopová se v úterý rozhodla rezignovat na svůj zastupitelský mandát v Praze 8. „Média se rozhodla parazitovat na nemocném člověku,“ sdělila v reakci pro Deník N. „Ve svém osobním životě, ale i lékařské praxi jsem se vždy chovala podle svého nejlepšího vědomí, a navíc jsem vždy ctila přísahu, kterou jsem složila, a lékařskou etiku. Vždy jsem si vybírala ty nejkomplikovanější případy a těm lidem jsem

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Kauza Čapí hnízdo

Česko, Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější