Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Mynářova firma dostala pokutu za vypouštění odpadních vod do potoka. Jen nám chybělo razítko, tvrdí kancléř

Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář. Foto: ČTK
Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář. Foto: ČTK

Česká inspekce životního prostředí udělila čtyřicetitisícovou pokutu firmě hradního kancléře Vratislava Mynáře, která provozuje restauraci. Ta se provinila tím, že vypouštěla odpadní vody do potoka Hruškovice u Mynářova sportovního areálu v Osvětimanech. Kancléř tvrdí, že jeho firma udělala jen administrativní chybu.

O pravomocně udělené pokutě pro restauraci u sportovního a rekreačního areálu v Osvětimanech informovala Česká televize, Deníku N ji potvrdila mluvčí inspekce Jana Jandová. „Česká inspekce životního prostředí uložila pokutu 40 tisíc korun společnosti O.L.G.A.- S.K.I.- s.r.o. (provozovatel Hospody Na Srubu na sjezdovce v Osvětimanech) za vypouštění odpadních vod z objektu Hospoda Na Srubu do vod povrchových bez povolení vodoprávního úřadu. Pokuta je pravomocná,“ uvedla.

Mluvčí upřesnila, že Mynářova firma pokutu dostala už před několika měsíci na základě kontroly nakládání s vodami na začátku letošního roku. „Pokuta je pravomocná. Uložena byla v dubnu a stejný měsíc také nabyla právní moci,“ doplnila Jandová.

Kancléř Vratislav Mynář trvá na tom, že jeho firma

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější