Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Syrovost a protiklad dokonalostí posedlé produkce. Zvukově barevný Anguish se naživo představí v Praze

Autoři hudebního projektu Anguish. Foto: Facebook Anguish Music
Autoři hudebního projektu Anguish. Foto: Facebook Anguish Music

Dnes večer v pražském Paláci Akropolis vystoupí s kombinací hip hopu, free jazzu a krautrockové avantgardy multigenerační projekt Anguish.

Pražský Palác Akropolis dnes představí projekt Anguish, za nímž se ukrývají muzikanti známí z hiphopové legendy Dälek, krautrockových veteránů Faust a neméně věhlasných skandinávských improvizačních těles.

Anguish je prolnutím jmenovaných žánrů, zaujme ale každého, kdo má rád nekonvenční, čerstvou muziku s dotekem experimentu a improvizace. U příležitosti koncertu hovořil Deník N s Willem Brooksem, zakladatelem a ústřední osobností jak skupiny Dälek, tak projektu Anguish.

Zatímco Anguish si v pražské Akropoli odbyde českou premiéru, Dälek jsou na zdejších pódiích pravidelnými návštěvníky. Duo (před několika lety rozrostlé na trio) vystupovalo nejen v Praze, ale i v dalších českých městech. Nezvykle může působit, že na některých zastávkách současného evropského turné Dälek hrají jako Dälek a na jiných coby součást Anguish.

„Pro nás to nijak nezvyklá situace není, náš přístup, naše přemýšlení o hudbě se nijak nemění. Obě situace se liší spíš tím, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hudba

Kultura, Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější