Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Zadarmo padat do střel nebudeme.“ Průšvih Chomutova ukázal, že hokejisté jsou rukojmí systému

Chomutov se dostal do velkých finančních problémů během vlády majitele Jaroslava Veverky, které vyústily v sestup do druhé nejvyšší soutěže. Foto: Ondřej Hájek, ČTK
Chomutov se dostal do velkých finančních problémů během vlády majitele Jaroslava Veverky, které vyústily v sestup do druhé nejvyšší soutěže. Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejový Chomutov minulý týden zachránila skupina podnikatelů, která jej převzala i s obrovskými dluhy po Jaroslavu Veverkovi. Pokud se ale klub s bývalými hráči nevyrovná do konce července, hrozí mu, že nedostane licenci potřebnou ke startu v druhé nejvyšší lize.

Dnes už bývalý majitel Pirátů Veverka pomohl vrátit klub do extraligy, v roce 2017 se Chomutov dostal dokonce až do semifinále soutěže. Navíc bratři David a Ondřej Kaše, David Kämpf či Jan Rutta se ze severočeského týmu dostali až do NHL.

Jenže klub se dostal do finančních problémů. Veřejně se o nich ví už od srpna 2017, kdy útočník Michal Vondrka prohlásil, že nedostal tři měsíce výplatu.

Ekonomická kondice klubu se nelepšila, Piráti v minulém ročníku neuspěli v baráži a sestoupili o patro níže. Není divu, že tým vedený zkušeným trenérem Vladimírem Růžičkou barážové souboje nezvládl, když většina hráčů nedostávala během sezony výplaty.

Obránce Bohumil Jank pro deník Sport uvedl, že někteří hráči neměli peníze ani na pořádné jídlo a museli jíst vlašský salát s rohlíky, což není ideální strava pro profesionální sportovce. A psychické pohodě některých spoluhráčů nepomohly ani návštěvy exekutorů.

„Nechci, aby hokej v Chomutově skončil, ale nikdo se mi nemůže divit, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hokej

Česko, Sport

V tomto okamžiku nejčtenější