Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Bílé ženy v roli sexuálních lovkyň: Hledají v Africe romantiku, odnáší si zklamání

Ilustrační snímek. Foto: Adobe Stock
Ilustrační snímek. Foto: Adobe Stock

Evropanky unavené muži zahleděnými do sebe a svého kariérního postupu, úspěchu či vydělávání peněz vyrážejí dobývat Afriku. Němky a Italky jsou v tomto oboru nejaktivnější. Partnera si ale na černý kontinent jezdí hledat už i Američanky. Afričané to vnímají jako koloniální prostituci.

Na pláži hraje americká hudba, lidé se vlní v jejím rytmu a popíjejí alkoholické drinky. Party je v plném proudu. Část párů je černobílých. Není na tom ale nic zvláštního. V roce 2019 jde na Zanzibaru o něco zcela běžného. Ovšem tyto dvojice se přece jen něčím vymykají – mají stále stejný archetyp. Starší běloška a výrazně mladší černoch.

Zanzibarské letovisko Paje je známé především jako ráj pro milovníky kitesurfingu. Díky své poloze blízko známé restaurace The Rock a sousedství Národního parku Jozani, kde žijí ohrožené opice, sem ale velmi často zavítají i baťůžkáři nebo naopak cestovatelé prahnoucí po luxusu. Popularita tohoto místa prudce roste. A stále častěji se tady pořádají party na pláži.

Večírky se konají spíše v západním stylu. Nic moc afrického nepřipomínají. Jsou tu slyšet i notoricky známí zpěváci, jejichž písně si pouštíme i v Evropě. Mísí se tu místní obyvatelstvo i cestovatelé, co přišli z pětihvězdičkových zařízení. Mezi nimi tancují i cestou unavení baťůžkáři.

Jednou z nejviditelnějších skupin, kterou lze na takových večírcích zahlédnout, jsou ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Afrika

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější