Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Poslanec Mališ zůstává v ANO. Čapí hnízdo není v pořádku, ale nechci to hrotit, říká

Poslanec hnutí ANO Přemysl Mališ. Foto: Hnutí ANO
Poslanec hnutí ANO Přemysl Mališ. Foto: Hnutí ANO

Poslanec Přemysl Mališ setrvá v hnutí ANO. O odchodu přemýšlel zejména kvůli tomu, že vládu podporují komunisté, nakonec si však tento krok rozmyslel. Své rozhodnutí pro Deník N zdůvodnil loajalitou ke kolegům. Spekulovalo se, že zamíří do nově vzniklého uskupení Trikolóra, které založil Václav Klaus mladší.

„V určitých úvahách, že bych odešel z hnutí ANO, jsem byl. Ale pak jsem se rozhodl pragmaticky, že ne,“ řekl Deníku N Mališ. Své rozhodnutí vysvětluje mimo jiné tím, že je v hnutí premiéra Andreje Babiše už sedm let, a proto mu nepřipadá fér, aby „z ničeho nic hodil vše za hlavu“. Podle svých slov zůstává z loajality ke kolegům.

O možném odchodu přemýšlel kvůli vládě podporované komunisty a Babišově údajnému střetu zájmů. „Vydal jsem určitý signál své rodině, přátelům a lidem, se kterými ve středních Čechách žiju, že mi není lhostejná podpora z komunistické strany. To byl hlavní důvod,“ vysvětluje.

„Střet zájmů vnímám negativně, vyjadřoval jsem se k tomu už při první důvěře vládě, že pochybnosti ohledně Čapího hnízda

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější