Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Vypadají jako závodní autíčka, jsou to ale nové motorky pro turisty. Nechceme dopadnout jako segwaye, říká majitel

Turistické motorky. Foto: Jump2Trike
Turistické motorky. Foto: Jump2Trike

Do centra Prahy míří další alternativní druh dopravy. Po dnes již zakázaných segwayích či elektrických koloběžkách se začínají pronajímat také speciální tříkolky. Vypadají jako malá auta, registrované jsou jako motorky a parkovat mohou po celé metropoli zdarma.

Barevné tříkolky na první pohled připomínají malé závodní vozy. Ve skutečnosti se jedná o turistické tříkolky, které si zapůjčíte a ony samy vás pomocí GPS navigují městem. Populární jsou v San Franciscu, Lisabonu nebo Madridu.

V zahraničí poměrně běžný způsob dopravy turistů se nyní začal prosazovat i v hlavním městě Česka. Za dva tisíce korun na hodinu se můžete projet z Pařížské na náplavku či k Tančícímu domu. Zatím tedy bez GPS navigace, jak je tomu zvykem v zahraničí, ale s živým průvodcem.

„Jedná se o pronájem pro turisty. Nabízíme možnost jim ukázat centrum Prahy z trochu jiného pohledu,“ říká jeden z majitelů společnosti Jump2Trike Michal Behran. Ten dodává, že se jedná o klasické motorky, které se mohou v pražské dopravě bez problémů pohybovat.

„Tříkolka jede normálně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Praha

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější