Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ani fotbal, ani hokej. Satoranský bude v Chicagu Bulls nejlépe placeným českým sportovcem

Tomáš Satoranský jde z Washingtonu do Chicaga ve stopách fenomenálního Michaela Jordana. Foto: Alex Brandon, AP / ČTK
Tomáš Satoranský jde z Washingtonu do Chicaga ve stopách fenomenálního Michaela Jordana. Foto: Alex Brandon, AP / ČTK

Jediný Čech v NBA Tomáš Satoranský vymění od nové sezony nejlepší basketbalové soutěže na světě Washington za Chicago. Odchovanec USK Praha podepsal na začátku týdne tříletou smlouvu se slavnými Bulls, která mu garantuje deset milionu dolarů ročně před zdaněním. Stává se tak nejlépe placeným českým sportovcem.

Basketbalista se dočkal pohádkového kontraktu. Proslulé Chicago Bulls nabídlo českému reprezentantovi smlouvu na tři roky s příjmem deseti milionů dolarů ročně (zhruba 225 milionů korun). Satoranský v NBA pobíral v předešlých třech ročnících ve Washingtonu Wizzards méně než třetinovou gáži oproti současné nabídce.

„Od začátku jsem nechtěl krátkodobý kontrakt, takže smlouva na tři roky je parádní. Už před otevřením volných hráčů jsem věděl, že bude zájem větší a od více týmů, protože všichni viděli, co jsem poslední dva roky předváděl ve Washingtonu,“ vysvětlil Satoranský po podpisu smlouvy v prohlášení, které poskytl médiím.

V příštích třech letech se tak z něj stane nejlépe placený český sportovec. Basketbalista, který začínal na pražské Folimance, přeskočí

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější