Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tváře Ameriky: „Kubánci jsou často rasisté, můj táta se zlobil, že manžel z Venezuely je moc tmavý“

Nancy se narodila v New Yorku kubánským rodičům. Identifikuje se jako kubánská Američanka. Foto: Jana Ciglerová, Deník N
Nancy se narodila v New Yorku kubánským rodičům. Identifikuje se jako kubánská Američanka. Foto: Jana Ciglerová, Deník N

Co den, to jeden americký příběh. Seriál Deníku N přináší každý prázdninový den jeden původní, profilový rozhovor s obyčejným člověkem z USA. Běžní lidé z americké ulice a každý má svůj příběh. Jedinou otázkou, kterou dostali všichni stejnou, je, zda budou v roce 2020 volit Donalda Trumpa.

Nancy Delgado (47)
cestovní agentka
Země původu: USA
Narodila se v New Yorku, vyrůstala v Miami

„Mí rodiče byli kubánští imigranti, proto jsem, přestože jsem se narodila v Americe a jsem Američanka, vyrůstala plně ponořená v kubánské komunitě, obklopená kubánskou kulturou. Naučila jsem se říkat, že jsem kubánská Američanka, protože na čistou Američanku mám v angličtině příliš latino-americký přízvuk, a když jsem zase řekla, že jsem Kubánka, ptali se mě, kde na Kubě jsem se narodila. Já na Kubě nebyla až do svých dospělých let.

Vždycky jsme doma mluvili španělsky. To se teď hodí, protože můj manžel je z Venezuely a s naším synem mluvíme doma španělsky. Moc se mu ale nechce, děti si vždycky vyberou ten silnější jazyk prostředí.

Kubánci jsou velmi ochranářští vůči svým dívkám. Není zvykem, aby se žena

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Tváře Ameriky

USA

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější