Deník N

Velká analýza tvrdí, že dvojí kvalita potravin existuje, ale nedělí se na východ–západ

Zboží v supermarketu, ilustrační foto: Peter Bond, Unsplash
Zboží v supermarketu, ilustrační foto: Peter Bond, Unsplash

Téměř třetina prověřených potravin měla v jednotlivých státech EU stejnou značku, ale jiné složení – a nebylo to na obalu dostatečně označené.

Evropská komise včera zveřejnila svou vlastní velkou analýzu podezření, že na evropském trhu je dvojí kvalita potravin. Základem bylo srovnání složení výrobků a jejich balení.

Základní zjištění: Dvojí kvalita potravin v evropské unii existuje, ale nedá se říct, že by se k odlišnému složení výrobků uchylovali výrobci na základě nějakých geografických vzorců, s úmyslem posunout kvalitnější potraviny na pulty starých členských zemí EU.

Analýza však potvrzuje, že

Tento článek je exkluzivní obsah pro předplatitele Deníku N.

Evropská unie

V tomto okamžiku nejčtenější