Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Czernin chce vést TOP 09 a připravit se na postbabišovskou dobu. Nesmíme nechat zemi zplundrovat, říká

Hrabě mezi senátory Tomáš Czernin. FOTO: Ludvík Hradilek, Deník N
Hrabě mezi senátory Tomáš Czernin. FOTO: Ludvík Hradilek, Deník N

Senátor Tomáš Czernin na sněmu královéhradecké TOP 09 oznámil, že chce na podzimním volebním sjezdu kandidovat na předsedu strany. Podporují jej i oba bývalí předsedové topky Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Podle Czernina totiž současný předseda Jiří Pospíšil sedí na několika židlích.

Dlouho se do toho nikomu nechtělo, teď má ale současný šéf TOP 09 Jiří Pospíšil soupeře. Na podzimním volebním sjezdu strany, která slaví deset let na politické scéně, bude na šéfa partaje kandidovat Tomáš Czernin. Ten svou ambici oznámil na královéhradeckém sněmu strany pod hradem Kost.

„Chci zvýšit voličskou přitažlivost a politickou váhu TOP 09 jejím unikátním programem proevropské konzervativní strany. Chci se soustředit na zásadní priority České republiky. V době ‚postbabišovské‘ budeme muset dohnat stagnaci ve všech oblastech modernizace a konkurenceschopnosti země, které vláda zanedbala,“ uvedl senátor.

„Myslím si, že jsme konzervativní stranou, jsme unikátní a musíme to zkrátka víc zdůrazňovat,“ vysvětlil Czernin na dotaz Deníku N, proč se rozhodl kandidovat. Podle něj to byla právě TOP 09, která jako první začala upozorňovat na to, že naší zemi vládne oligarcha.

„Teď se musíme připravit na postbabišovskou dobu, protože

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější