Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Měla by ji ojet banda migrantů.“ Lidé na Okamurově Facebooku volají po násilí vůči redaktorce rozhlasu

Předseda SPD Tomio Okamura. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Předseda SPD Tomio Okamura. Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Desítky vulgárních komentářů, často explicitně volajících po sexuálním násilí, napsali uživatelé Facebooku pod status Tomia Okamury. Místopředseda Poslanecké sněmovny v něm napadá redaktorku Českého rozhlasu Zdeňku Trachtovou. Ta se Okamury ptala na zdroj informace, kterou na sociální síti publikoval předtím – že pachatelem znásilnění v Ústeckém kraji byl migrant vyhoštěný z Německa.

Tomio Okamura sdílel status s fotografií reportérky Radiožurnálu včera odpoledne. V textu připojeném k fotografii nevybíravě zaútočil na novinářku i na veřejnoprávní rozhlas. Nelíbily se mu otázky, které mu redaktorka položila (přepis jejich dialogu i audionahrávku dnes odpoledne zveřejnil server iRozhlas.cz).

„Deset minut na mě v rozhovoru jen útočila, co jsem si prý dovolil, že jsem napsal, že se jedná o migranta z Afriky!!! A že prý tím, že jsem o tomto činu jako první včera napsal na sociální síti a odsoudil jsem to, tak prý vzbuzuji strach vůči migrantům!!! A že prý je v ČR mnoho jiných znásilnění a proč jsem prý napsal zrovna o tomto!!!“ píše Okamura. Jeho status pokračuje útoky na celé médium. „Ze strany Českého rozhlasu nepadlo ani jedno slovo lítosti či odsouzení tohoto činu. Ani jedno slovo ohledně příčin. Ani jedno slovo ohledně návrhů řešení,“ tvrdí Okamura.

Na jeho status reagovaly stovky uživatelů sociální sítě. Ve čtvrtek dopoledne bylo pod ním přes tisíc sto komentářů. Mnohé z nich jsou vulgární či rasistické a explicitně volají po sexuálním násilí vůči redaktorce.

„Ji by měla ojet banda imigrantů z Afriky a použít všechny její tělesné otvory. Zepředu, zezadu, orálně, análně, aby jí to kulturní obohaceni teklo odevšad, k tomu jako bonus nějaký ten pohlavně přenosný moribundus a navrch nějakého toho parazita a redaktorka by začala mluvit jinak,“ píše například Markéta Bobášková. Podle informací, které o sobě udává na Facebooku, jde o matku malé dcery.

Podobných komentářů jsou pod Okamurovým statusem desítky. „Deset takovejch

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější