Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Udržme Ameriku skvělou! Trump na Floridě oficiálně zahájil kampaň za znovuzvolení

Americký prezident Donald Trump na zahájení kampaně za své znovuzvolení, v Orlandu na Floridě 18. června 2019. Foto: Carlo Allegri, Reuters
Americký prezident Donald Trump na zahájení kampaně za své znovuzvolení, v Orlandu na Floridě 18. června 2019. Foto: Carlo Allegri, Reuters

Jen dvakrát za posledních šedesát let se americkým prezidentem stal někdo, kdo nevyhrál Floridu – to ví každý, kdo sleduje americké prezidentské kampaně. Donald Trump si proto vybral, že vstup do svého druhého kola ohlásí právě v Orlandu, městě disneyovských kolotočů. Deník N byl u toho.

Měl to být největší předvolební mítink, jaký kdy Donald Trump uspořádal. Pokud je pravda, co říká, nevpustili na něj čtyři pětiny lidí, kteří se přihlásili. Aréna v centru Orlanda, kde Trump v noci vystoupil, totiž pojme jen dvacet tisíc lidí. Registrovalo se sto tisíc.

Co na tom, že Donald Trump svou kandidaturu oznámil jen pár hodin poté, co se stal prezidentem, když se registroval jako kandidát i na druhé období. Co na tom, že jeho volební výbor už vybral přes sto milionů dolarů a propagační předměty s novým sloganem Keep America great (udržme Ameriku skvělou) už se prodávají několik měsíců.

Jeho fanoušci to od něj chtěli slyšet znovu. A byli ochotni

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Americké volby

Donald Trump

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější