Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jedenáct pořadů, 37 firem, velké plány s desetibojařem a půl miliardy dluhů. Jak podniká Jaromír Soukup

Jaromír Soukup při udílení státních vyznamenání na Pražském hradě za vlády Miloše Zemana. Zdroj: ČTK
Jaromír Soukup při udílení státních vyznamenání na Pražském hradě za vlády Miloše Zemana. Zdroj: ČTK

Majitel TV Barrandov zvládá moderovat svých jedenáct televizních pořadů a ještě k tomu stíhá ovládat téměř čtyřicet firem. Z analýzy Deníku N ovšem vyplývá, že dosavadní trend jeho podnikání může Soukupovi spíše přidělat vrásky na čele, než být důvodem k euforii.

Ačkoliv Jaromír Soukup působil v minulosti ve více rolích, nyní se ve své televizi Barrandov prezentuje jako urputný moderátor, který nejde daleko pro urážky a hrubá slova. V souvislosti s jeho vulgárním vyjadřováním na adresu České televize a jednoho ze členů Rady ČT podala dokonce veřejnoprávní instituce na Soukupa v minulém týdnu trestní oznámení.

Kromě útočného vystupování je známá také jeho náklonnost k prezidentu Miloši Zemanovi a dobré vztahy s jeho klíčovým poradcem Martinem Nejedlým. V poslední době se v Soukupově okolí hovoří o tom, že právě díky tomuto spojenectví by rád uplatnil své politické ambice.

Deník N se proto rozhodl zmapovat jeho dosavadní byznysové aktivity. Z analýzy vyplývá, že ačkoliv Soukup vlastní 37 firem včetně největší mediální agentury v zemi, má důvody ke znepokojení.


(V placené části článku najdete podrobnou a detailní pavučinu s přehledem všech společností Jaromíra Soukupa a jejich vazeb.)

Jeho klíčová společnost Empresa Media je dlouhodobě ve ztrátě, a ačkoliv druhá ze strategických firem – Médea – vykazuje tržby kolem dvou až tří miliard korun, její zisky soustavně klesají. Za posledních pět let se

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Jaromír Soukup

Zákulisí moci

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější