Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Místo parlamentu na sluníčku na lodi. Kubera kvůli absencím ministrů píše Babišovi, Vondráček chce interpelace zatraktivnit

Poslanecká sněmovna. Foto: Adam Hecl, Deník N
Poslanecká sněmovna. Foto: Adam Hecl, Deník N

Předseda Senátu Jaroslav Kubera se ve středu rozohnil, když na jednání horní komory nedorazil ministr životního prostředí Richard Brabec. Kvůli absencím členů vlády pošle dopis premiéru Andreji Babišovi. Stejný nešvar řeší i předseda Sněmovny Radek Vondráček, který plánuje interpelace zkrátit a zatraktivnit.

Ačkoli vláda Andreje Babiše má jako své motto, že „nekecá a maká“, předsedové obou komor si stěžují na absence ministrů na jednáních.

Brabec požádal o odložení projednání svých tisků prostřednictvím předsedkyně klubu ANO Zdeny Hamousové. Následně se k tomu strhla mezi senátory ostrá diskuse, kdy předseda klubu ODS Miloš Vystrčil hodnotil přístup Brabce a celé vlády jako nezodpovědný.

Šéf klubu Starostů a nezávislých Petr Holeček zase namítal, že ministři neplní povinnosti, neinformují Senát a nechodí na jeho jednání, proto jsou jejich návrhy zákonů opakovaně odkládány. Vyzval tedy šéfa horní komory, aby to s vládou konzultoval. Kubera proto o víkendu napíše Babišovi dopis.

„Senátoři se oprávněně rozčílili. Je běžné, že ministři

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější